BiH

Vozači, oprez: Na putevima Srbljani-Bosanska Krupa i Dobro Polje-Brod na Drini moguće sniježne lavine!

Zbog sniježnih padavina usporeno se saobraća na većini puteva u našoj zemlji.

Snijeg u BiH - Twitter

Advertisements

Na dionicama u višim predjelima ima snijega na kolovozu, a izdvajaju se putevi: Bihać-Bosanski Petrovac-Lanište, Srbljani-Velika Kladuša, Bihać-Bosanska Otoka, Bosanski Petrovac-Drvar, Sarajevo-Rogatica, Gornji Vakuf-Prozor, Sarajevo-Tuzla, Kotor Varoš-Teslić, Trnovo-Foča, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar, Livno-Kupres i Banja Luka-Turbe, kao i putevi prema graničnim prelazima Kamensko i Prisika. Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje se korištenje lanaca.

Zbog intenzivnih sniježnih padavina i jakog vjetra koji stvara sniježne nanose na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje. Jak vjetar povremeno formira sniježne nanose i na putevima na širem području: Tomislavgrada, Glamoča, Bosanskog Grahova i Kupresa…

Na magistralnim putevima M-14 Srbljani-Bosanska Krupa i M-18 Dobro Polje-Brod na Drini, iz BIHAMK-a upozoravaju na mogućnost sniježnih lavina.

Na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima moguća je mjestimična poledica. Ekipe putnih službi intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, tako da su svi putevi prohodni. U južnim krajevima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Skreće se pažnja na učestale odrone, te savjetujemo oprezniju vožnju.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar saobraća se jednom trakom, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Na GP Izačić, zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh