BiH

Dom naroda PSBiH danas o izmjenama zakona o platama i naknadama

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas bi trebalo da razmatra Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH - Mojportal.ba

Advertisements

Vijeće ministara BiH utvrdilo je prijedlog tog zakona kojim se definiše pravo na policijski dodatak policijskim službenicima. Na taj način pravo na poseban dodatak (policijski dodatak) pored policijskih službenika zaposlenih u Graničnoj policiji BiH i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, imat će i policijski službenici zaposleni u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Komisija za finansije i budžet Doma naroda podržala je predloženi zakon uz jedan amandman koji je usvojila na prijedlog delegata Sifeta Podžića, a koji predviđa da se zakonom obuhvati i 16 državnih službenika iz Interpola…

Kako je najavljeno, na dnevnom redu će se naći i principi Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH kao i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zrakoplovstvu BiH, koje je predložio Predstavnički dom državnog parlamenta.

Dom naroda trebao bi razmatrati i principe Prijedloga zakona o izmjeni i dopunama Zakona o ombudsmenu za ljudska prava BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Razmatran bi trebao biti i Prijedlog strateškog plana ruralnog razvoja BiH (2018.-2021.), okvirni dokument, kao i Prijedlog odluke o imenovanju članova Vijeća nacionalnih manjina BiH, te Prijedlog odluke o imenovanju parlamentarnog vojnog povjerenika BiH.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH trebao bi razmatrati i Prijedlog zakona o dopunama Krivičnog zakona BiH, koji je predložio Predstavnički dom državnog parlamenta, a kojim je definirano da se odredbe po kojima je moguće izrečenu kaznu zatvora do jedne godine zamijeniti novčanom kaznom ne primjenjuju na počinioce krivičnih djela iz Poglavlja XVI, koje se odnosi na krivična djela protiv integriteta BiH.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh