BiH

Danas potpisivanje kolektivnog ugovora za 40.000 državnih službenika u FBiH

Danas će u prostorijama Federalnog ministarstva pravde u Sarajevu biti potpisan kolektivni ugovor za službenike organa uprave i sudske vlasti u FBiH.

Sjednica Vlade FBiH - Nezavisne.com

Advertisements

Kako je saopšteno iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH, riječ je o drugom kolektivnom ugovoru kojeg sadašnja Vlada FBiH potpisuje za to područje djelatnosti, a koji obuhvata oko 40.000 uposlenih u javnoj upravi FBiH s općinskog, kantonalnog i federalnog nivoa.

Kolektivni ugovor će, u ime Vlade FBiH, potpisati federalni ministar pravde Mato Jozić i ovlašteni predstavnici sedam kantona koji su do sada usvojili ovaj ugovor (Sarajevski, Unsko-sanski, Zeničko-dobojski, Hercegovačko-neretvanski, Posavski, Srednjobosanski i Bosansko-podrinjski), te predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika FBiH Samir Kurtović…

Vlada FBiH je na 104. hitnoj sjednici održanoj 15. februara dala saglasnost na Kolektivni ugovor za službenike organa uprave i sudske vlasti u FBiH kojeg su utvrdili pregovarački timovi Vlade FBiH i Sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH.

Krajem prošle godine potpisan je po drugi put Kolektivni ugovor za područje rudarstva, a u toku su pregovori za zaključivanje tih ugovora za djelatnosti energetike i poštanskog saobraćaja.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh