BiH

Nadživio 4 supruge, nijednu nisu vodili kod doktora i sve su umrle na isti način: Njega i dalje niko ne može da zaboravi!

Iako je umro prije skoro 30 godina, Milovana Baranca iz zaseoka Ristići kod Višegrada, osim kao dobrog domaćina i veseljaka, mještani i dalje pamte i spominju kao četvorostrukog mladoženju koji je nadživio svoje supruge Zorku, Radinu, Radenku i Ivanku.

Čovjek na groblju - Ilustracija/Twitter

Advertisements

Na jednom mermernom spomeniku, na groblju u selu Crnčići, uz fotografiju pokojnika, nalaze se i imena njegove tri vjenčane supruge. Četvrta je sahranjena u blizini, prenosi “Glas Srpske“…

Milovanov unuk, Srpko Baranac i danas se sjeća dede, jer, kako kaže, za vrijeme raspusta dolazio je na selo i družio se s Milovanom u velikoj kući od lučevih brvana.

Kako kaže, deda je sve svoje supruge nadživio i umro je 1990. godine neposredno prije početka rata, koji bi mu da je poživio, bio treći u životu, jer je rođen 1905.godine. Iako je život proživio sa četiri žene, posljednjih 11 godina, proveo je kao usamljenik, iako jeste razmišljao da se oženi i po peti put.

Milovanov komšija Ljupko Baranac kaže da je Milovan bio dobar domaćin i veseljak, te da je dobio troje djece sa prve tri žene.

Kako je naveo, sve Milovanove supruge umrle su prirodnom smrću, jer bila su teška vremena i na selu se mnogo radilo. Kad bi se neka žena razboljela, rijetko koju bi odveli kod doktora, jer je selo bilo daleko od grada i nije bilo puteva kao danas.

Milovan Baranac radio je kao rudar u Vardištu, ali se bavio i seljačkim poslovima, kako bi mogao da izdržava brojnu familiju. Imao je dvojicu braće.

Milovanovi i potomci njegove braće planiraju da zaštite i renoviraju kuću u kojoj je Milovan živio, kako bi ih podsjećala na njihove najmilije, ali i na život sela i seljaka u nekom prošlom vremenu.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh