BiH

U BiH registrovano 137 osoba na stranim ratištima

Zamjenik predsjedavajućeg Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM), Mirsad Isaković, učestvuje na 12. plenarnom zasjedanju PAM-a u Bukureštu.

Teroristi - Bljesak.info

Isaković je naglasio da se u BiH posebna pažnja posvećuje globalnom problemu borbe protiv terorizma i trgovine ljudima, podsjećajući da je BiH prije četiri godine usvojila izmjene Kaznenog zakona BiH kojima je, kao prva država u regiji, zabranila odlazak na strana ratišta.

Tim izmjenama uvedene su sankcije za one koji prekrše ovu odredbu, kao i za one koji im na bilo koji način budu pomagali ili propagirali učešće u paravojnim i parapolicijskim formacijama u drugim zemljama, a trenutno se protiv 12 osoba vodi kazneni postupak, četiri osobe su povratnici na strana ratišta što pokazuje da je u procesu služenja kazni neophodno raditi na resocijalizaciji takvih osoba…

Isaković je dodao da je u Bosni i Hercegovini trenutno registrovano 137 boraca na stranim ratištima, a 40 osoba BiH je osudila zbog odlazaka na strana ratišta.

Isaković je na 12. plenarnom zasjedanju PAM-a, također, ukazao i na problem plasiranja negativnih i neistinitih informacija koje uvećavaju ove brojeve na hiljade i stvaraju probleme dolasku stranih investitora i turista.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh