BiH

Na putevima Doboj-Maglaj i Karuše-Tešanj vidljivost smanjena i do 50 metara

Zbog veoma niskih temperatura ovoga jutra poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, a posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Magla u saobraćaju - BNN.ba

U kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je smanjena zbog magle, a izdvajaju se magistralni putevi M-17 Doboj-Maglaj i M-4 Karuše-Tešanj, gdje je vidljivost mjestimično smanjena na 30 do 50 metara.

Skreće se pažnja i na učestale odrone, te apeluje na vozače da voze opreznije…

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar saobraća se jednom trakom, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

S obzirom na dane vikenda koji su pred nama tokom dana očekujemo pojačan saobraćaj vozila, kako na putevima u BiH tako i na graničnim prelazima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh