BiH

Vlada bh. entiteta RS ne prihvata ponuđeni Nacrt zakona o elektronskim komunikacijama BiH

Vlada bh. entiteta Republike Srpske ne prihvata ponuđeni Nacrt zakona o elektronskim komunikacijama Bosne i Hercegovine iz razloga što isti predstavlja “prenos” ustavnih nadležnosti s bh. entiteta RS na nivo BiH, zaključeno je na današnjoj 164. redovnoj sjednici Vlade bh. entiteta RS, javlja Anadolu Agency (AA).

Zgrada Vlade bh. entiteta RS - BHRT.ba

Advertisements

Danas je prihvaćena Informacija o Nacrtu zakona o elektronskim komunikacijama BiH, a Vlada bh. entiteta RS traži da u zakonu o elektronskim komunikacijama BiH budu jasno definisane nadležnosti institucija bh. entiteta RS u oblastima: planiranja, izgradnje, održavanja i korištenja infrastrukture, elektronske komunikacione mreže, digitalne radio-televizije, usluge poziva u hitnim slučajevima i jedinstveni evropski broj za hitne slučajeve -112, zaštita prava krajnjih korisnika, inspekcijskog nadzora.

Zadužuje se Ministarstvo saobraćaja i veza da u saradnji sa Ministarstvom za ekonomske odnose i regionalnu saradnju obavijesti Ministarstvo komunikacija i transporta o Zaključku Vlade (bh. entiteta) RS te da prati aktivnosti u vezi sa ponuđenim zakonom i redovno obavještava Vladu (bh. entiteta) RS u cilju preduzimanja neophodnih mjera“, zaključeno je na današnjoj sjednici.

Ministarstvo saobraćaja i veza zaduženo je da u saradnji sa Ministarstvom za ekonomske odnose i regionalnu saradnju obavijesti predstavnike bh. entiteta RS u institucijama na nivou BiH o donesenom Zaključku i potrebi zaštite Ustavne nadležnosti bh. entiteta RS.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh