BiH

U Banja Luci se gradi 18 stanova za izbjegla i raseljena lica

U banjalučkom naselju Kuljani grade se tri objekta s ukupno 48 stanova, koji su namijenjeni za smještaj izbjeglih i raseljenih lica s područja Federacije BiH i Hrvatske.

Izgradnja stambenih objekata - Facebook

Advertisements

Ministar za izbjeglice i raseljena lica bh. entiteta Republika Srpska, Davor Čordaš i gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić, danas su obišli ovo naselje.

“Riječ je o regionalnom programu, a naše Ministarstvo je uspjelo osigurati da se na prostoru (bh. entiteta) Republike Srpske gradi 284 stana za ovu namjenu, u devet opština i gradova. Ukupno u (bh. entitetu) RS, ovaj program je vrijedan preko 12 miliona KM, plus učešće lokalnih zajednica, koje obično učestvuju s oko 15-20 posto od ovih sredstava. Na ovaj način riješićemo pitanje ljudi koji su izbjegli, a koji žele ostati živjeti ovdje, uglavnom su to Srbi koji su izbjegli iz Hrvatske, te interno raseljena lica sa prostora BiH”, rekao je Čordaš…

Vrijednost projekta je 2.240.160 KM, a sprovode ga Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Fond za povratak BiH, Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica bh. entiteta RS.

Grad Banja Luka u ovom projektu učestvuje sa više od 400.000 KM, uz obezbijeđenu lokaciju i potrebnu dokumentaciju.

Planirana je izgradnja tri lamele sa po 18 stanova, a rok za završetak radova je 400 dana.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh