BiH

Reakcija MUP-a HNK na krivičnu prijavu protiv Dragana Čovića

Nakon krivične prijave koju je, protiv lidera HDZ-a Dragana Čovića i Bože Ljubića, podnijelo Udruženje logoraša Mostara i izjava o brojnim incidentima u Mostaru, oglasilo se i Ministarstvo za unutrašnje poslove (MUP) HNK-a.

Zgrada MUP-a HNK u Mostaru - Faktor.ba

Advertisements

Iz ovog ministarstva reagovali su na navode u krivičnoj prijavi, u kojoj se ističe da su pripadnici MUP-a HNK-a na dan izricanja presude Haškoj šestorci 29. novembra 2017. godine zatvarali ugostiteljske objekte u zapadnom dijelu Mostara u 18 sati, te upućivali goste na Rondo, da se priključe okupljanju.

“Na ratnoj liniji razdvajanja bile su prisutne jake policijske snage, što je unijelo strah i nemir u građane istočnog dijela Mostara, a zabilježeni su incidenti čija je eskalacija spriječena zahvaljujući prisebnosti policije i napad na građane Mostara koji je policija prekinula”, navodi se u krivičnoj prijavi podnesenoj Tužilaštvu HNK-a protiv Dragana Čovića i Bože Ljubića…

Iz MUP-a HNK-a navode kako takve informacije nisu tačne.

“U službenom biltenu dnevnih događanja za taj dan nije zabilježen niti jedan incident koji bi se mogao dovesti u vezu s neistinitim navodima. Nije tačno da je policija zatvarala ugostiteljske objekte, što i nije u njenoj nadležnosti, niti je bilo pokušaja prelaska organizovane grupe ljudi preko mosta Avenija – Sjeverni logor. Još jednom želimo naglasiti kako policija MUP-a HNK profesionalno obavlja sve zadaće i garancija je sigurnosti svih građana Kantona”, navodi se u saopštenju MUP-a HNK, te se dodaje kako su policijske snage 29. novembra poduzele sve mjere i radnje predviđene ranije sačinjenim planovima.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh