BiH

Snijeg u Bihaću manji za 20 centimetara, nema opasnosti od izlijevanja Une

Topljenje snijega usljed nešto povoljnijih vremenskih prilika u Krajini nije dovelo do povećanja vodostaja u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Snijeg u saobraćaju - Avaz.ba

Advertisements

Sniježni pokrivač u Bihaću je za 20 centimetara manji u odnosu na jučer i iznosi 45 centimetara. Istovremeno je nivo rijeke Une manji nego proteklih dana i danas u Bihaću iznosi 58 centimetara.

Osim u Bihaću u Krajini snijega ima i u Sanskom Mostu i to 15 centimetara, isto kao i u Mrkonjić-Gradu, te Bosnaskom Novom gdje je visina sniježnog pokrivača 12 centimetara.

Snijeg visine šest centimetara zabilježen je u jajcu, pet centimetara u Banjoj Luci i Prijedoru, te po tri u Tuzli i Han-Pijesku.

I dalje najveći sniježni pokrivač evidentiran je na Bjelašnici i to 117 centimetara.

Kada je u pitanju stanje vodotoka, nivo Sane u Sanskom Mostu iznosi 145 centimetara i ima tendenciju pada. Nivo Miljacke (Ćumurija) je 105 centimatara i opada. Isto je i sa rijekom Jalom čija je visina u Tuzli 56 centimetara.

U odnosu na protekle dane manji je i nivo rijeke Bosne koji u Reljevu iznosi 199 centimetara i dalje opada, dok je u Zenici 185 centimetara i stagnira.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh