BiH

Nakon dramatične noći, Mimi Šahinpašiću uspješno obavljena transplantacija

Prije nekoliko minuta, u francuskom kliničkom centru Grenobleu, poznati bh. novinar Mimo Šahinpašić je uspješno retransplantiran, javila je “Otvorena mreža”.

Mimo Šahinpašić - Otvorenamreza.ba

Ovo je bila jedna od veoma složenih, teških i iscrpljujućih transplantacija bubrega koja je po ocjeni francuskog tima doktora protekla dobro.

Ono čega smo se pribojavali cijelo vrijeme, zbog teškog zdravstvenog stanja našeg kolege i novinara Mime Šahinpašića, se desilo sinoć, kada je zdravstveno stanje bilo izuzetno teško i gotovo kritično.

Mimo je proveo i preživio jedan od najtežih dana svog života i bila je ozbiljno ugrožena i sama transplantacija. Konzilijarni tim doktora francuske klinike u Grenobleu na čelu sa prof.dr. Lionelom Rostangom je donio odluku da se transplantacija izvede i tako je retransplantacija urađena danas u ranim jutarnjim satima.

U kontaktu predsjednika “Otvorene mreže” dr. Almira Čehajića Batka sa koordinatorom Irmom Koljom, potvrđeno je da je Mimo došao svijesti i da su svi zdravstveni parametri u najboljem redu…

Otvorena mreža objavljuje i da je eksplantacija bubrega protekla u najboljem redu i da je Mimin donor Nedžad Omerspahić, heroj, koji je Mimi spasio život, odlično i pod nadzorom francuskih doktora.

Zbog komplikovanog zdravstvenog stanja našeg kolege uoči same transplantacije, Mimo će nakon retransplantacije biti podvrgnut intenzivnom liječenju i bit će pod nadzorom cijelog francuskog tima doktora i koordinatora “Otvorene mreže“.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh