BiH

Određen datum pregovora sa zdravstvenim radnicima u HNK

Ministar zdravstva HNK Goran Opsenica izjavio je da će Vlada HNK iz svojih izvora, izvora ZZO HNK i iz izvora zdravstvenih ustanova pokušati utvrditi koja je realna svota za ispunjenje sindikalnih zahtjeva i ući u pregovore kako je najavljeno.

SKB Mostar - Facebook

Na sastanku čiji su domaćini bili predsjednik Vlade HNK Nevenko Herceg i ministar Opsenica, a kojem su prisustvovali i predstavnici ministarstava zdravstva i finansija, te Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK, kao i predstavnici osnivača i samih zdravstvenih ustanova, odlučeno je da datum pregovora bude 26. februar.

“Odlučeno je da se od svih zdrastvenih institucija zatraži da pokušaju iznaći prostora u sklopu svojih finansijskih sredstava da ispune zahtjeve sindikata, Zavod zdravstvenog osiguranja da učini napor, a Vlada je obećala da će to učiniti i u sklopu svog budžeta”, kazao je Opsenica…

Ministar Opsenica oštro je reagovao na najavljeni generalni štrajk Sindikata doktora medicine i stomatologije HNK, koji je zakazan za 12. februar.

“Sindikat doktora medicine i stomatologije u ovom kantonu osnovan je u četvrtom mjesecu prošle godine, u osmom mjesecu je dobio reprezentativnost, a u dvanaestom je već izgubio živce i strpljenje”, kazao je Opsenica, te dodao da komunikacija sa Sindikatima uglavnom ide preko medija, te da uglavnom putem svojih saopštenja, “prijete i uslovljavaju”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh