BiH

“Kuća na pola puta” zatvorila svoja vrata

“Kuća na pola puta” koja je bila karika na putu osamostaljenja djece bez roditelja u Mostaru, zatvorila je svoja vrata.

Mostarska "Kuća na pola puta" - Facebook

Advertisements

Razlog zatvaranja su finansijski problemi.

“Sve se dogodilo u vrlo kratkom vremenu. U decembru je donesena ovakva odluka nakon što su višemjesečne iscrpne analize pokazale da se više ne možemo finansirati. Problem je što je naš osnivač i donator, koji je inače iz Engleske, nakon Brexita, javio kako nemaju više sredstava, a boravak ovdje je zaista skup, veliki su troškovi. Srećom, od četvero trenutnih stanara, dvojica bi se uskoro mogla i osamostaliti, tako da im ne treba još puno. S ekonomske strane gledano, bilo je isplativije premjestiti sve nego raditi velike troškove”, kazala je Laganin…

Štićenici kuće su prešli u kuću kojom upravlja organizacija koja se brine o tri djevojke s posebnim potrebama koje se s navršenih 18 godina nisu mogle samostalno brinuti o sebi.

“Najvažnije je to što su stanari zbrinuti i dalje, dok, s druge strane, mi zaposleni ostajemo bez posla i idemo na zavod za zapošljavanje”, kazala je Mirjana Laganin, direktorica “Kuće na pola puta”.

Objekat je vlasništvo Grada Mostara i koji im ga je besplatno ustupio na korištenje, a sve kako bi se provodio projekat osposobljavanja mladih bez roditeljske brige za samostalni život.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh