BiH

Isplata penzija u FBiH počinje 5. februara

Isplata penzija za mjesec januar počet će u ponedjeljak, 5. februara, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO.

Novac u BiH - Zosradio.ba

Advertisements

Penzije ostvarene na osnovu Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zagarantovane i najviše penzije ostaju nepromijenjene. Skladno tome najniža penzija iznosi 326,17 maraka, zagarantovana 434,90, dok najviša iznosi 2.174, 48 maraka.

Do početka primjene novog zakona o MIO/PIO penzije će se obračunavati prema odredbama postojećeg zakona…

Penzije koje su ostvarene na osnovu Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene na temelju Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branitelja Domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za januar, s uračunatim troškovima, iznose oko 165 miliona maraka.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh