BiH

Vlada FBiH odobrila 3,5 miliona KM za socijalno zbrinjavanje radnika Željezare Zenica

Vlada Federacije BiH (FBiH) večeras je odobrila gotovo 3,5 miliona KM za socijalno zbrinjavanje radnika Željezare Zenica u stečaju.

Radnici Željezare Zenica - Anadolija

Advertisements

Vlada je u funkciji Skupštine Razvojne banke FBiH na hitnoj telefonskoj sjednici donijela odluku o odobravanju raspodjele dijela novca ostvarenog prodajom preduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH, saopšteno je iz federalne Vlade.

Riječ je o 3.483.654 KM sredstava deponovanih na transakcijski račun Posebnog fonda Razvojne banke FBiH koja će za socijalno zbrinjavanje radnika zeničke kompanije biti uplaćena na račun Željezare Zenica u stečaju, otvoren kod ASA banke Sarajevo, Poslovnica Zenica.

Nakon uplate, stečajni upravnik Željezare Zenica će, bez odgađanja, sredstva proslijediti radnicima.

Odlukom je stečajni upravnik Željezare Zenica u stečaju zadužen da, u roku od 30 dana nakon uplate sredstava, Vladi FBiH dostavi izvještaj o njihovom namjenskom utrošku.

Razvojna banka FBiH će sa Željezarom Zenica u stečaju zaključiti ugovor o dodjeli grant sredstava.

Za realizaciju ove odluke zaduženi su Razvojna banka FBiH, federalno Ministarstvo energije, rudarstva i industrije i privredno društvo Željezara Zenica u stečaju, piše “Srna”…


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh