BiH

Sutra dvije sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH

Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nastavit će sutra, 31. januara, ranije prekinutu sjednicu na kojoj je preostalo razmatranje izmjena Zakona o zaštiti osoba koje prijavljuju korupciju u bh. institucijama.

Predstavnicki dom parlamentarne skupstine BiH - N1info.com

Advertisements

Pred poslanicima je i Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama te izvještaji o izvršenju budžeta za 2016. godinu, te o finansijskoj reviziji izvršenja budžeta, piše Fena.

Poslanici bi se trebali izjasniti o Godišnjem revizorskom izvještaju o glavnim nalazima i preporukama za 2016. godinu, kao i o izvještajnima Ureda za reviziju bh. institucija za 72 državne institucije…

Nakon okončanja ove sjednice, trebala bi uslijediti nova sjednica na čijem dnevnom redu je nekoliko prijedloga zakonskih rješenja od kojih se dva odnose na plaće i naknade u bh. institucijama.

Na dnevnom redu su i izmjene Izbornog zakona koje predlažu poslanici Nezavisnog bloka, ali Komisija nije razmatrala ovaj zakon zbog neprisustva predlagača te je zatražila produženje roka za izjašnjavanje o tom zakonskom rješenju.

Također, trebao bi biti razmatran Prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa čime se nastoji osigurati efikasna i nezavisna primjena ovog instituta te ujednačiti i uskladiti propisi koji reguliraju sukob interesa i izvještaje o imovinsko-finansijskom stanju nosioca javnih funkcija.

Bit će razmatrane i izmjene Zakona o nezavisnim i nadzornim tijelima policijske strukture, Zakona o državnoj službi te dopune Zakona o komunikacijama.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh