BiH

Cijena za identitet monstruma koji je psu odsjekao šape i uši dostigla 3.000 eura

Priča o psu koji je na pijaci Arizona kod Brčkog pronađen sa odsječenim šapama i ušima i dalje izaziva veliki pažnju javnosti u cijelom regionu.

Napadnuti pas Dani - Facebook

Advertisements

Zagrebački “Jutarnji” donio je nove detalje ovog slučaja nasilja nad životinjama kakav region ne pamti…

Psu Dani su odsječene sve četiri šape i uši. Neko je uzeo oštri predmet, vjerovatno nož, i tom malom, nevinom biću koje mu nije ništa zgriješilo odsjekao dijelove tijela. Nemojte zamišljati njen strah, bol i cviljenje. Nastojte ne zamisliti kako se zlotvor nije zaustavio na tome da joj odsiječe jednu šapu, nego je rezao više puta, nanoseći joj nezamislivu bol. Nikako ne zamišljajte užas u njenoj maloj glavi i krv koja lipti na sve strane. Ona je sve to preživjela.

Dvije sedmice nakon toga ležala je na slami, a oni koji su je pronašli donosili su joj hranu. Tek kada je na Facebooku jedan muškarac objavio sliku nesretne životinje koja leži na slami, svi su se digli na noge.

Cijelu nedjelju se tražilo gdje je pas, a kada je pronađen, odvezen je veterinaru. Kao što se moglo očekivati, u lošem je stanju. Psa su našle djevojke iz Brčkog – Aida Pirić i Marijana Jurić – i tada su ga preuzele Dijana Knežević i Amila Čitaković. Pas je pod njegom Danske organizacije “Marianne's Dog Food Bank”, koja se brine o psima u Tuzli. U veterinarskoj stanici Živinice rane su očišćene i trenutno se traga za klinikom koja psa može adekvatno liječiti i napraviti protetiku.

“Dijana je baš maloprije otišla vidjeti kako je malena, koja nije starija od tri godine. Odnijela joj je dekice i hranu. Po svemu sudeći, kujica bi već sutra trebala krenuti u kliniku Novak u Beogradu, gdje će se raditi amputacije. Veterinar će vidjeti koliko je infekcija uznapredovala i o tome će sve ovisiti. Još je rano govoriti, ali nadamo se implantantima na prednjim nogama s pomoćnim invalidskim kolicima za zadnje noge”, kaže aktivistica Amila Čitaković, koja dodaje kako za sve to čekaju mišljenje stručnjaka.

Trenutno pokušavaju stupiti u kontakt s vodećim ortopedom Noelom Fitzpatrickom iz Velike Britanije.

Dana salje pozdrave. Sutra krecemo na put u Kliniku. Jako je tesko svima odgovoriti, napraviti update, nahraniti sve…

Posted by Dijana S. Knežević on Montag, 29. Januar 2018

Danin slučaj ujedinio je Balkan, koji posljednjih godina ne pamti ovako jeziv slučaj. Još jučer su se počela prikupljati sredstva za liječenje, ali i za nagradu onome ko dovede do počinitelja. Trenutno nagrada iznosi 3.000 eura. Ljudi iz Srbije, Slovenije, Hrvatske i Srbije javljali su se nudeći pomoć i pokušavajući smisliti šta dalje.

“Mi trenutno niti skupljamo novac niti nudimo nagradu. Druge grupe su se angažovale. Novac za početno liječenje je skupljen, pred Danom su teški dani, ali ako sve bude u redu, objavit ćemo molbu za pomoć. Trebat će puno novca za proteze. Mi se nadamo čudu, pa i tome da Danu neko prihvati kao pro bono slučaj i pruži joj vrhunsku protetiku”, kaže Amila.

Dodaje kako će prijavu policiji slati tek kad prikupe još informacija ili eventualno saznaju ime počinitelja. Tražit će od nadležnih da slučaj istraže do kraja. Za to vrijeme jedna mala kujica spava i oporavlja se.

“Ona je stabilno. Jede, pije i usprkos svemu veselo maše repom. To nas i tjera da pokušamo nemoguće i nadamo se najboljem. Takvu bol trpi, a na dodir se topi. Ako sve bude u redu, dom ćemo tražiti i na Mjesecu ako tamo bude najbolji”, kaže Amila.

UPADATE ! NAGRADA 1.500EUR!!!🐶🐶🐶🐶🐶NAGRADA1100E Molim Vas za inffo o pociniocu ovog monstruoznog cina! Sve ostalo je…

Posted by Azra Đulović on Sonntag, 28. Januar 2018


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh