BiH

Uspostavljen registar boraca sa ukupno 92.525 imena

Ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u FBiH Salko Bukvarević danas je zajedno s kantonalnim ministrima za boračka pitanja i predstavnicima boračkih udruženja prezentovao Registar korisnika boračko-invalidske zaštite.

Salko Bukvarević -Bljesak.info

Ministar Bukvarević je istakao da od danas postoji jedinstveni registar boraca u kome se jasno vidi naknada svakog borca i njihovih porodica.

“Ukupno je 92.529 imena, od čega na RVI otpada nešto više od 47.000. Jedinstveni registar boraca se satoji od imena boraca i popisa o visini njihove i naknade njihovih porodica. On je danas dostupan svim državnim institucijama, ali s pristupnim kodovima. Jedinstveni registar boraca će biti ažuriran svaki mjesec i bit će sve transparentno i vrlo jasno istaknuto. Svih deset općina i devet kantona su ažurirani i iz tog sistema povlačimo sve podatke o korisnicima koji pružaju mjesečne naknade prema bilo kojoj osnovi”, kazao je federalni ministar Salko Bukvarević.

Istakao je da u registru ima najveći broj ratnih vojnih invalida, pa porodica poginulih.

“Sarajevski kanton ima najbrojniju RVI populaciju. Njihovi iznosi mjesečnih primanja su kategorisani po stepenu invalidnosti”, rekao je Bukvarević.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh