BiH

U FBiH zabilježen povećan broj samoubistava!

Tokom prošle godine, u Bosni i Hercegovini zabilježeno je najmanje 426 slučajeva samoubistava, od čega 219 u entitetu Federaciji BiH, a 207 u bh. entitetu Republici Srpskoj.

Policijski uviđaj - Faktor.ba

Advertisements

Na području FBiH u periodu januar – decembar 2017. godine zabilježeno je povećanje broja samoubistava za 27 (ili 14,6 posto) u odnosu na isti period 2016. godine.

Prema podacima Federalne uprave policije, posmatrano po spolnoj strukturi samoubistvo je izvršilo 165 muškaraca i 54 žene…

Prema podacima entitetskog MUP-a, u toku 2017. godine na području bh. entiteta Republike Srpske evidentirano je 207 samoubistava, od toga 155 muškaraca i 52 žene.

Na području Brčko distrikta BiH, prema podacima do oktobra prošle godine izvršeno je osam slučajeva samoubistva, a svi su bili muškarci.

Najčešći načini izvršenja samoubistava u BiH bili su vješanjem (234) i upotrebom vatrenog oružja (89).

Prema posljednjim podacima Svjetske zdravstvene organizacije, u Bosni i Hercegovini godišnje na 100.000 stanovnika, njih 6 izvrši samoubistvo.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh