BiH

Nakon odlaska s KCUS-a dr. Gavrankapetanović danas počinje raditi u Općoj bolnici

Nakon što je u julu prošle godine otišao iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), svoj radni vijek dr. Ismet Gavrankapetanović danas nastavlja u Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš”.

Dr Ismet Gavrankapetanović - ba.N1info.com

Advertisements

U augustu prošle godine u medijima se prvobitno pojavila informacija da je direktor Klinike za ortopediju i traumatologiju prof. dr. Ismet Gavrankapetanović smijenjen s ove funkcije nakon 19 godina rada. On se na ovoj poziciji nalazio od 1. oktobra 1998. godine do 11. jula 2017. godine, prenosi “Radio Sarajevo“…

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu nedugo nakon toga je demantovao navode medija da je Upravni odbor KCUS-a smijenio Ismeta Gavrankapetanovića, te je saopštio da mu je istekao ugovor.

Nakon brojnih pritisaka i oprečnih informacija, grupa hirurga Klinike za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu je poručila da vrhunski hirurzi i uposlenici trpe na KCUS-u trpe strahovite pritiske te su poručili su da neće biti saučesnici u zločinu. Navedene informacije iz najveće zdravstvene ustanove u BiH su demantovali.

Također, nakon odlaska dr. Gavrankapetanovića, hirurzi Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a Hasan Tanović, Semin Bećirbegović i Senad Maksić napustili su KCUS i prešli u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Kako se saznaje, dr. Ismet Gavrankapetanović bi također mogao biti skinut s liste ispitičava za specijalističke i subspecijalističke ispite Ministarstva za zdravstvo Federacije BiH.

Ova lista je formirana 4. aprila 2017. godine, a ona se odnosi na ispitivače za specijalističke i subspecijalističke ispite doktora stomatologije, doktora medicine, magistara farmacije i inženjera medicinske biohemije.

Da bi se određeni ljekar skinuo s ove liste, prijedlog jedino može dati neka od zdravstvenih ustanova ili zdravstvenih fakulteta u državi.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh