BiH

Miss Australije uživa kod nane u Gračanici

Bez ikakve pompe i najava, u utorak je u Babiće kod Gračanice, kod svoje nane Esme Omerčić, stigla aktuelna Miss Australije, 25-godišnja Esma Voloder.

Esma Voloder i njena nana u Babićima - Avaz.ba

Advertisements

S njom je doputovala i majka Begajeta. Ekipa “Avaza” jučer je posjetila lijepu Esmu u Babićima, a već danas ona putuje u Sarajevo, a potom u Melbourne.

Dječija maštanja

“Vjerujte da je teško udovoljiti svima koji nakon 14. jula prošle godine, kada je Esma postala Miss Australije, žele razgovarati s njom”, bile su riječi kojima nas je dočekala Esmina majka Begajeta.

A u kući Esme Omerčić je veselo – nakon pet godina dočekala je da vidi unuku, ljepoticu u pravom smislu riječi, ali i velikog čovjeka, humanistu. Prelijepa Esma, malo na bosanskom, malo na engleskom, pokušava odgovoriti na naša pitanja. Odmah na početku kaže da je ponosna Bosanka koja voli svoje korijene i uvijek rado dođe u domovinu.

“Kada sam kao 13-godišnjakinja bila ovdje kod nene u Bosni, na TV sam gledala izbor za Miss svijeta. Pomislila sam kako bi bilo lijepo da se i ja jednog dana nađem među misicama. Bila su to dječija maštanja, ali eto, san je postao java. Sa 16 godina bila sam Miss Teen”, govori Esma, koja je u Australiju je s roditeljima otišla kada je imala samo četiri mjeseca.

Esma Voloder s prijateljicom Ifetom Husić – Avaz.ba

Humanitarni rad

Već godinama se bavi humanitarnim radom, crta i prodaje svoje radove, a tim novcem pomaže djeci koja su preživjela nasilje. To joj, kako kaže, važnije od bilo kakve titule.

Tokom naše posjete stigla je i Esmina najbolja prijateljica iz Babića Ifeta Husić, da joj i uživo čestita na tituli.

“Drago mi je što za prijateljicu imam Miss Australije, ali mi je od njene titule draže to što ona kao veliki humanista radi”, kazala je Ifeta.

Pomoć mladima

“Ja ove godine završavam studij psihologije i to mi pomaže da razumijem žrtve nasilja, da im pomognem. Obilazimo škole i razgovaramo s mladima u nadi da će im naše riječi biti najbolji lijek”, ističe Esma.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh