BiH

Novalić najavio razgovor s radnicima Željezare Zenica

Prije usvajanja dnevnog reda na vanrednoj sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH pojedini delegati izrazili su zabrinutost zbog radnika Željezare Zenica želeći da ovaj dom obaveže federalnog premijera Fadila Novalića da danas razgovara sa radnicima, koji protestuju na putu M17.

Fadil Novalić - Nezavisne.com

S obzirom na ozbiljnost situacije, koja po mišljenju delegata Draženke Subašić, Ismeta Sarajlića, Željka Mirkovića, Anera Žuljevića, Predraga Kojovića, može da eskalira zamolili su premijera da održi sastanak s radnicima tog preduzeća.

“Ja sam se već dogovorio s federalnim ministrom energije, rudarstva i industrije Nerminom Đindićem da ćemo otići i zajedno razgovarati s radnicima, a ne zato što vi to želite”, odgovorio je delegatima Novalić, te dodao:

“Ovdje ne rješavamo privrednu, već političku krizu koju je izazvala opozicija i sindikati. Od decembra poslali smo dvije plaće, a 13 plaća, koliko zahtijevaju radnici, nemoguće je obezbijediti jer ta sredstva nisu planirana budžetom”, poručio je Novalić…

Također, Novalić je dodao i to da je već 28 puta pregovarao s predstavnicima Željezare.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh