BiH

Kćerku direktora APIK-a Hasima Šabotića čeka posao u SIPA-i?

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) provodi konkurs za prijem u radni odnos većeg broja policijskih službenika, a među njima i mlađih policijskih inspektora. Prema nezvaničnim informacijama, i ovoga puta bi hljeb u državnim institucijama mogla zarađivati djeca pojedinih visokopozicioniranih funkcionera.

SIPA BiH - Nezavisne.com

Na konkurs za mlađeg inspektora se, među ostalima, prijavila i kćerka Hasima Šabotića, direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK). Zaposlenje Enide Šabotić u SIPA-u, članice SBB-a, navodno se ne dovodi u pitanje. Upućeni tvrde da je to zbog “zaleđine” koju ima kao stranačka aktivistica, ali i zbog očevog uticaja, prenosi “Faktor“…

Šabotić je, prema javno dostupnim informacijama, potpredsjednica Foruma mladih SBB-a Općinskog odbora Novi Grad Sarajevo te zaručnica SBB-ovog kandidata na prošlim izborima za načelnika Goražda Muradifa Kanlića.

Što se tiče dosadašnjeg radnog iskustva, Šabotić je radila u Ministarstvu sigurnosti BiH gdje je bila zaposlena po ugovoru o djelu, a neko vrijeme je radila i u kabinetu ministra dok je Fahrudin Radončić obavljao tu funkciju. Kasnije je, tvrde upućeni, bila zaposlena u Centrali ove stranke. Inače, prema tvrdnjama istih “Faktorovih” izvora, Šabotić je zaposlenje u Ministarstvu dobila zahvaljujući poznanstvu sekretara Ministarstva Bakira Dautbašića i njenog oca Hasima Šabotića.

Što se testiranja za posao u SIPA-i tiče, Šabotić je već na prvim “ispitima” imala maksimalan broj bodova. Međutim, postavlja se pitanje kako će Šabotić spojiti stranačke i policijske dužnosti, imajući u vidu da Zakon o policijskim službenicima Bosne i Hercegovine izričito zabranjuje njihovo članstvo u političkim strankama, kao i javno ispoljavanje političkih uvjerenja, što Šabotić prakticira na društvenim mrežama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh