BiH

Danas potpisivanje ugovora o izvođenju radova na dionici Neum – Stolac

U Javnom preduzeću Ceste Federacije BiH danas će biti potpisan ugovor za izvođenje radova na magistralnoj cesti M17.3 Neum – Stolac, dionica Stari Neum – Broćanac.

Izgradnja ceste Stolac - Neum - Klix.ba

Advertisements

Ta dionica za koju se potpisuje ugovor podijeljena je na dva lota – ugovora i to: LOT 1: Asfaltiranje dionice Stari Neum – Babin Do (L= 5,3 km), izgradnja ceste Babin Do – Oštrovac (L= 1,7 km), izgradnja tunela Oštrovac (L=190 m) i potputnjaka Oskorušnica (L=10m), te LOT 2: Izgradnja ceste na dionici Oštrovac – Broćanac (L= 5 km).

Ugovori će se finansirati iz kreditnih sredstava Svjetske banke i Evropske investicijske banke čime i zvanično počinje Program modernizacije magistralnih cesta u FBiH. Ukupna vrijednost radova na toj dionici iznosi 11,9 miliona KM…

Značaj ove ceste je posebno došao do izražaja nakon ulaska Hrvatske u EU, kada je prestao da važi sporazum, koji je BiH imala s Hrvatskom, o prelasku granice sa ličnom kartom.

Potpisivanju ugovora prisustvovat će federalni ministar saobraćaja i komunikacija Denis Lasić, te predstavnici investitora i izvođača radova, a pozvan je i premijer Federacije BiH Fadil Novalić.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh