BiH

Ured za veterinarstvo BiH: Nije utvrđeno postojanje zaraze

Po ustaljenoj proceduri saradnje sa Republikom Turskom, u slučaju svake sporne pošiljke obavještava se Bosna i Hercegovina odnosno Ured za veterinarstvo BiH, kao što je urađeno i sa spornom pošiljkom iz avgusta 2017.godine, navodi se u saopštenju Ureda za veterinarstvo BiH.

Zaleđeno meso - Narodnamedicina.info

Advertisements

“Naknadnom kontrolom izvoznih objekata “Bajra” iz Travnika, koje je koristio izvoznik mesa za Tursku, utvrđeno je da objekat ispunjava sve neophodne uslove i da nema prisustva E. coli. Uzorci su uzeti u prisustvu službenih veterinara Ureda za veterinarstvo BiH i službenih veterinara iz Republike Turske i objekat je nakon utvrđene kontrole ponovo dobio odobrenje za isporuku mesa”, navodi se u saopštenju.

Važno je napomenuti da svakoj isporuci mesa iz BiH u Tursku prisustvuju veterinarski inspektori iz Republike Turske kao i nadležni kantonalni veterinarski inspektori iz BiH.

Također napominjemo da se svaka pošiljka mesa za koju se prilikom druge kontrole, u ovom slučaju na turskoj granici, ustanovi da je neispravna, ne vraća u Evropsku uniju, nego se prema jasno utvrđenim propisima, uništava na teritoriji Republike Turske. To je urađeno i ovom prilikom i to su uobičajene procedure koje se, u ovakvim slučajevima primjenjuju i dosljedno provode, prenosi “Radio Sarajevo“…


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh