BiH

Dževad Kovač, vlasnik farme “EKO Koze”: “Rješenje o povratu poticaja je doneseno nezakonito”

Nakon informacije da su donesena rješenja o povratu novca koji je u periodu od 2011. pa do 2014. godine na ime poticaja dodjeljivan velikom broju poljoprivrednika, jedan od njih, Dževad Kovač, vlasnik farme “EKO Koza” iz Mostara ističe da su ta rješenja donesena nezakonito.

Dževad Kovač - Klix.ba

Advertisements

Naime, na rješenjima o povratu novca navodi se na dva mjesta da je farma “EKO Koza” dužna vratiti ukupno 130.000 KM, zbog utvrđenih nepravilnosti prilikom dodjele poticaja.

Ipak, Kovač ističe da postoje dva zapisnika inspekcije koja je posjetila njegovu farmu i analizirala stanje u vezi dodijeljenih poticaja.

Na jednom inspekcijskom nalazu nalazi se samo potpis inspektora Zijada Begovića i on je nezakonit. S druge strane na drugom inspekcijskom nalazu koji je radila inspektorica Suada Mustafić uredno su potpisani svi dokumenti, gdje je prikazano stvarno stanje“, navodi Kovač.

On naglašava da mu je za dodijeljivanje poticaja tražen i reket, zbog čega je kako kaže sve to predmet istrage nadležnih institucija, prenosi “Klix“…


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh