BiH

Pacijentici na KCUS-u odstranjen tumor iz abdomena težak 11,4 kg

Pacijentici J. Holub iz Sarajeva na Klinici za abdominalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), prošle sedmice je odstranjen tumor težine 11,4 kiliograma, koji se nalazio u abdomenu.

No image - Haber.ba

“Ovo je jedan od najvećih retroperitonealnih tumora koje smo ikada vidjeli na našoj Klinici. Operacija je bila komplikovana i trajala šest i po sati. Nažalost, pacijentici smo morali odstraniti i desni bubreg, koji je tumor zahvatio. Uspjeli smo joj spasiti crijeva, a dijelom smo resecirali i dijafragmu. Još je rani postoperativni tok, ali pacijentica je prešla s intenzivne njege na odjel i osjeća se dobro”, rekao je šef Klinike za abdominalnu hirurgiju KCUS-a i vođa operativnog tima, prim. dr. Jusuf Šabanović.

prim. dr. Jusuf Šabanović s tumorom u rukama – Facebook

Pacijentica Holub kaže da je medicinski tim na čelu s prim. dr. Šabanovićem učinio čudo i sve je prošlo kako se i očekivalo…

“Ovaj operativni zahvat trebala sam uraditi u jednoj privatnoj klinici, ali sam se predomislila i odlučila za KCUS. Od svojih poznanika čula sam da ovdje rade profesionalni i stručni doktori. Sretna sam da i mi u Sarajevu imamo vrhunske doktore te da ne moramo ići van granica BiH, jer smo svi prestrašeni raznim pričama koje čujemo u javnosti, a koje očigledno nisu tačne”, pojasnila je Holub.

Operativni tim činili su prim. dr. Šabanović, dr. Igor Gavrić, dr. Samir Muhović, dr. Edin Kulović i medicinske sestre i instrumentari.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh