BiH

Studentski dom u Mostaru s radom počinje u septembru

Radovi na izgradnji savremenog studentskog doma Univerziteta “Džemal Bijedić”, vrijednog milion i po eura, kojeg finansira turski grad Antalija, napreduju.

Izgradnja Studentskog doma u Mostaru - Faktor.ba

Advertisements

Prema riječima Seada Pašića, rektora Univerziteta “Džemal Bijedić”, završena su četiri od pet planiranih spratova, a u toku su radovi na unutrašnjim vodovodnim i elektroinstalacijama.

“Nadam se da će zgrada biti završena do početka naredne akademske godine. To nam je u interesu, da novi studentski dom bude otvoren u septembru. Zbog zimskih uslova radovi su malo usporeni, ali vjerujemo da to neće poremetiti planove”, kazao je Pašić…

Finansijske transakcije kompletnog objekta rade se direktno iz Antalije, tako da, ističe Pašić, oni nemaju doticaja sa novcem.

Nakon što studentski dom bude završen bit će dodijeljen Univerzitetu “Džemal Bijedić” u vlasništvo i na upravljanje.

Novi studentski dom, koji se prostire na 3.600 kvadratnih metara, nešto je drugačiji od ostalih, jer je izgradnja apartmanskog tipa.

“Radi se o modernoj građevini. U okviru jednoga apartmana, planirano je nekoliko soba sa zajedničkim dnevnim boravkom, kuhinjom i kupatilom. Pojedinosti oko cijena boravka još nisu okončane, a planirano je objekat može primiti 120 studenata”, dodaje Pašić, naglašavajući da će prioritet imati redovni studenti, ali da će se voditi računa i o socijalnom stanju osobe.

Izgradnjom modernog doma značajno će se povećati kapaciteti za smještaj studenata koji dolaze izvan Mostara, ali i poboljšati njihov standard.

Dom, koji će biti savremeno opremljen, moći će primiti 120 studenata.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh