BiH

Dom naroda odobrio federalni budžet za 2018. godinu

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, danas je na vanrednoj sjednici odobrio federalni budžet za ovu godinu i prateći Zakon o izvršenju budžeta.

Dom naroda PFBiH - NAP.ba

Advertisements

Usvojene su također dopune Zakona o budžetima, kojima se gradonačelniku Mostara dozvoljava da uz saglasnosti s načelnikom službe za finansije utvrđuje ovogodišnji budžet Grada, s obzirom na to da Mostar nema novoizabrano Gradsko vijeće.

Odobreni su i ovogodišnji finansijski planovi Zavodu penzijskog i invalidskog osiguranja, Zavodu za zapošljavanje, Zavodu zdravstvenog osiguranja i reosiguranja, te Komisiji za električnu energiju FBiH (FERK). FERK-u je data i saglasnost da u skladu sa sistematizacijom radnih mjesta, putem javnog konkursa primi nove uposlenike…

Budžet FBiH, navedena dva zakona i finansijske planove federalnih zavoda odobrio je također na vanrednoj sjednici u srijedu i Predstavnički dom, što omogućava da ovi akti mogu stupiti na snagu.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh