BiH

Penzionerima u Općini Novi Grad Sarajevo uz januarsku penziju po dodatnih 50 KM

Općina Novi Grad Sarajevo iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila je 575.000 konvertibilnih maraka (KM), koje će uplatiti na račun Federalnog zavoda PIO/MIO, kako bi penzioneri u ovoj općini uz januarsku penziju dobili i po dodatnih 50 KM.

Novac u BiH - Indikator.ba

Ovu vrstu pomoći od Općine Novi Grad dobit će oko 11.500 penzionera, a načelnik Semir Efendić istakao da se radi o socijalnom programu podrške penzionerima sa najnižim penzijama, koji se realizuje već treću godinu zaredom.

“Zadovoljan sam da imamo mogućnost iz našeg budžeta izdvojiti jedan tako značajan iznos od skoro 600.000 KM, kako bi svi penzioneri u Novom Gradu, koji imaju minimalnu penziju dobili po 50 KM. To jeste minimalan iznos, ali nakon što smo to realizovali u prethodne dvije godine, reakcije su bile pozitivne”, rekao je Efendić…

Direktor Federalnog zavoda PIO/MIO, Zijad Krnjić, kazao je da je Federalnom zavodu PIO/MIO zadovoljstvo učestvovati u realizaciji projekta Općine Novi Grad, koji je po njegovim riječima pozitivan, ljudski, human i odgovoran.

“Društveni slojevi koji imaju bolju poziciju ne žele da svoju neprirodno i nemoralno bolju poziciju dijele sa onima koji su u lošijoj poziciji. Već dvije godine smo u poslu da se donese zakon koji nije pravedan i koji bi popravio finansijsku situaciju hiljada penzionera. Međutim, oni koji u tom cijelom kolaču uzimaju više nego što treba u suštini kroz institucije izvršne vlasti to opstruiraju. To je samo jedan od pokazatelja da je više onih koji nemaju dobre namjere, više od onih koji imaju, tako da je čin Općine Novi Grad u tom kontekstu još značajniji”, istakao je Krnjić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh