BiH

Dom naroda danas o budžetu FBiH za 2018. godinu

Vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine najavljena je za danas u Sarajevu, a prva predložena tačka dnevnog reda je federalni budžet za ovu godinu.

Parlament FBiH - Twitter

Advertisements

Budžet, kojeg je predložila Vlada FBiH u iznosu od 2,88 milijardi KM, je u srijedu odobrio Predstavnički dom također na vanrednom zasjedanju, ali je za operativnsot neophodna podrška oba doma.

U Predstavničkom domu poslanici su u srijedu uložili više od 300 amandmana na tekst budžeta, od toga više od 200 Savez za bolju budućnost BiH, ali Vlada nije prihvatila nijedan pa će budžet biti danas pred delegatima Doma naroda u prvobitno predloženoj varijanti…

Osim o budžetu, delegati treba da se izjasne i o pratećem zakonu o izvršenju budžeta, kao i dopunama Zakona o budžetima, kojima treba ovlastiti gradonačelnika Mostara da u saglasnosti s načelnikom službe za finansije donosi gradski budžet kako u Mostaru ne bi stali finansijski tokovi u situaciji kad nema izabranog novog Gradskog vijeća.

Sve ove akte u srijedu je odobrio Predstavnički dom, kao i finansijske planove vanbudžetskih fondova za ovu godinu, o čemu danas također treba da se izjasni i Dom naroda kako bi mogli stupiti na snagu.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh