BiH

Obrazovne institucije traže policijsku zaštitu Kampusa Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru

Predstavnici obrazovnih institucija sa sjedištem u Univerzitetskom sportsko – rekreativnom centru “Midhat Hujdur Hujka” izrazili su zabrinutost zbog sve češćih ataka na objekte u krugu Kampusa Sjevernog logora.

Univerzitet "Džemal Bijedić" Mostar - UNMO.ba

Advertisements

Tim povodom, mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović inicirao je sastanak kojem su prisustvovali rektor Univerziteta “Džemal Bijedić” prof. dr. Sead Pašić, direktor Srednje medicinske škole Alija Muhibić, direktor Osnovne Škole “Zalik” mr. Džemal Juklo, direktor Karađoz-begove medrese Aid Tulek, glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar mr. Dino ef. Maksumić, imam džamije u Sjevernom logoru Šefik ef. Čavčić i Salem Marić predsjednik Gradskog Odbora SDA Mostar.

Fokus razgovora je bila sigurnost i zaštita studenata, učenika, službenih prostorija i druge imovne koja se nalazi u Kampusu, putem adekvatnog video i policijskog fizičkog nadzora…

Izrazili su zabrinutost zbog činjenice da istražni organi MUP-a HNK-a, u proteklih nekoliko godina, nisu pronašli počinitelje, niti otkrili motive krivičnih dijela na prostoru Kampusa. Podsjetili su na pojedinačne slučajeve paljenja tri zgrade Univerziteta i pokušaj paljenja Univerzitetske biblioteke, što se smatra krajnje necivilizacijskim i neprimjerenim činom.

Zatražili su što hitnije izmještanje Kampusu neprimjerenih i nepripadajućih aktivnosti i pojedinaca, te dosljednu građevinsku zaštitu razrušenih i napuštenih objekata.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh