BiH

Ograda u Starom gradu u Mostaru: Radi se o privatnoj imovini

Medijima se obratio vlasnik parcele koja je prije nekoliko dana ograđena u mostarskom Starom gradu.

Ograđeni ulaz na plato ispod Starog mosta u Mostaru - Bljesak.info

Advertisements

Budući da je reagovala Agencija Stari grad i pozvala inspekciju da provjeri stanje na terenu, vlasnik parcele, čiji su podaci poznati redakciji portala “Bljesak“, uputio je pojašnjenje javnosti…

Izvod iz katastra objekta u mostarskom Starom gradu – Bljesak.info

”Riječ je o privatnom posjedu koji je kupljen krajem 2017. godine i prešao u vlasništvo privatnog lica, koje je poznato pravnim institucijama FBiH. Neupućenost građana koji žive godinama u neposrednoj blizini lokacije da je uvijek na toj parceli bio porodični objekat u vlasništvu jedne poznate mostarske porodice.

Važna informacija je, da je uvijek pored kuće bio pješački prolaz, koji je spajao ulicu Jusovina s ulicom Gojka Vukovića. To naravno svi stari Mostarci znaju.

Prilikom izgradnje Starog mosta i problematike dostave građevinskom materijala, općina Mostar je zamolila tadašnje vlasnike objekta da poruše jedan dio kuće, i da izgrade prilaz o kojem se trenutno vrši debata i šire dezinformacije.

Cilj je bio da se osposobi privremeni prilaz za dostavu materijala itd. Prilikom završetka radova Općina Mostar je bila dužna kuću dovesti u prvobitno stanje i skloniti navedeni put i obešteti navedenu porodicu i što nikad nije učinjeno. Izgovor su bili finansijski problemi grada Mostara, koji traju već godinama. Vlasnici su bili ogorčeni tom odlukom, i odlučili su prodati nekretninu. Novi vlasnik je kupio nekretninu, izveo geometre i naravno ogradio svoju imovinu.

Pošto se građevinska firma prilikom ograđivanja parcele susretala s bahatim ponašanjem pojedinih osoba, koji nisu upućeni u cijeli slučaj, vlasnik je prinuđen da stavi CCTV-video nadzor kako bi zaštitio svoju imovinu, a i slučaj rušenja ograde u par navrata je prijavljen MUP-u grada Mostara”, navodi se u pojašnjenju vlasnika.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh