BiH

Lijanović: “Neće me zaustaviti da se kandidujem za člana Predsjedništva BiH”

Nakon što je Kantonalni sud u Tuzli Jerka Ivankovića Lijanovića osudio na kaznu zatvora od devet godina, iz Narodne stranke radom za boljitak je saopšteno kako ga ovo neće sprječiti da se kandidira za člana Predsjedništa Bosne i Hercegovine.

jerko ivankovic

“Žao mi je što je Sudsko vijeće izvelo zaključak pred Sudom u Tuzli na osnovu neistina i lažnih svjedočenja koja su plaćana po 50.000 KM i više o čemu postoje dokazi. U mom dosadašnjem radu nema krivičnih djela. Ovu presudu doživljavam kao pokušaj presude svim poljoprivrednicima i onima koji traže posao u ovoj zemlji jer se pokušava osuditi moje povećanje podsticaja i uvođenje novih podsticaja tokom mog mandata kao ministra u Vladi FBiH. Pokušava se osuditi svaki pozitivan trend koji sam uveo i kojim sam poboljšao stanje u poljoprivredi u tom periodu. Očito ćemo istinu i pravdu morati tražiti, ako bude potrebno i od Suda u Strazburu”, navodi se u saopštenju Narodne strane radom za boljitak.

Kako je navedeno, evidentno je da ovaj pokušaj osude poslužio za pokušaj, kako je istaknuto, njegovog zaustavljanja u pobjedi na narednim Općim izborima za člana Predsjedništva BiH na način kao što je zaustavljena pobjeda Narodne stranke Radom za boljitak 2014. godine, a prema navodima, njegovim hapšenjem samo dva dana prije početka predizborne kampanje…

“Napominjem javnost i stanovnike da je ova presuda nepravosnažna i da me neće zaustaviti da pravdu istjeramo do kraja i da se kandidujem na narednim Općim izborima za člana Predsjedništva BiH i sa svim stanovnicima se izborim za prijeko potrebne promjene koje su neophodne u BiH”, zaključuje se u saopštenju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh