BiH

Danas sastanak o preostalih sedam odgovora iz Upitnika Evropske komisije

U Istočnom Sarajevu danas će biti održan sastanak predsjednice Vlade bh. entiteta Republike Srpske Željke Cvijanović s premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem i predsjedavajućim Vijeća ministara Denisom Zvizdićem.

EU upitnik za BiH - Udrimuski.ba

Razgovorima će prisustvovati ministri finansija bh. entiteta Republike Srpske Zoran Tegeltija, Federacije BiH Jelka Milićević i finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, najavljeno je iz Vlade bh. entiteta RS.

Tema sastanka bit će utvrđivanje prijedloga teksta odgovora na preostalih sedam pitanja iz Upitnika Evropske komisije, saopšteno je iz Vijeća ministara Bosne i Hercegovine…

Upitnik Evropske komisije sadrži ukupno 3.242 pitanja, na koja su odgovore trebale dati institucije na državnom, entitetskom i kantonalnom nivou, kao i u Brčko Distriktu.

Tek nakon što odgovori i na preostalih sedam pitanja budu usaglašeni i prevedeni, odgovori na sva pitanja će biti proslijeđeni u Bruxeless na ocjenu koju treba dati Evropska komisija.

Navodno, riječ je o odgovorima u Političkom kriteriju, tačnije na pitanja u vezi sa nestalim licima, Ustavom, Ekonomskom kriteriju, odnonso o makroekenomskoj stabilnosti, te o poglavlju 24 – Pravda, sloboda, sigurnost, tačnije o borbi protiv terorizma.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh