BiH

U srijedu sjednica o budžetu FBiH za 2018. godinu

Predstavnici Federalne vlade i Parlamenta danas su u zgradi Federalnog parlamenta razgovarali o sazivanju sjednica oba doma Parlamenta kako bi se zastupnici izjasnili o budžetu FBiH za 2018. godinu.

Parlament FBiH - Novasloboda.ba

Advertisements

Sastanku su prisustvovali federalni premijer Fadil Novalić, dopremijeri Jelka Milićević, ujedno ministrica finansija, kao i Vesko Drljača, koji obavlja i dužnost ministra rada i socijalne politike. Od članova Parlamenta, pojavili su se i predstavnici Stranke demokratske akcije, te Saveza za bolju budućnost BiH.

Ovaj susret predstavnika Vlade i kolegija oba doma Federalnog parlamenta drugi je pokušaj približavanja stavova kako bi eventualno bio otklonjen zastoj u radu Parlamenta, nastao prije Nove godine…

Učesnici su se sastali i protekle sedmice, ali su se i razišli bez konkretnog dogovora te naredni susret najavili za danas.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić je izjavio da je postignut dogovor za budžet FBiH.

“U srijedu će budžet ići na Predstavnički dom FBiH, a u petak na Dom naroda”, rekao je Mušić.

Premijer FBiH, Fadil Novalić. kazao je da Federacija BiH, što se tiče likvidnosti, u januaru može još trošiti novac od decembra prošle godine.

“Što se tiče likvidnosti imamo je, imali smo je cijelu prošlu godinu i imamo pravo trošiti novac u mjesecu januaru, od 1. februara nemamo ako ne donesemo novi budžet. Ovaj budžet ima najveći procenat razvojnih kapitalnih projekata i bila bi šteta ne usvojiti ga, čega su svjesni učesnici pregovora”, zaključio je Novalić.

Budžet FBiH za 2018. godinu predložila je na vrijeme Federalna vlada, ali taj najvažniji finansijski akt ne može postati operativan dok ga ne odobre oba doma u Parlamentu.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh