BiH

FBiH: Najmanja plata prošle godine iznosila 369 KM, a najveća čak 382.590 KM

Prema podacima Porezne uprave FBiH, najveća mjesečna neto isplaćena plata u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2017. godini iznosila je 382.590 KM, a zatim slijede iznosi od 117.989 KM, 92.577 KM i 35.873 KM.

Novac u BiH - Jabuka.tv

Advertisements

“S obzirom da su navedeni iznosi plata isplaćeni samo u jednom mjesecu u 2017. godini, može se pretpostaviti da je u iskazani iznos uz redovnu mjesečnu platu uračunat i prihod od određenih koristi koje su ostvarila ta lica”, kazala je stručna savjetnica za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH, Adisa Hamzić.

Na isplaćeni iznos ovih plata obračunati su i uplaćeni porezi i doprinosi…

“Navedeni iznosi plaća isplaćeni su u djelatnostima: farmaceutsko-hemijska industrija, bankarski sektor, trgovina na veliko i djelatnost informacionih tehnologija”, rekla je Hamzić.

Najmanja plata u Federaciji BiH isplaćena je u februaru 2017. godine u iznosu od 369 KM, što znači da je ova plata 1.000 puta manja od najveće isplaćene plate u FBiH.

Ove evidencije detaljno se vode u Poreznoj upravi FBiH, a na osnovu podataka iz obrasca MIP-1023, odnosno Mjesečnog izvještaja o isplaćenim plaćama, ostvarenim koristima i drugim oporezivim prihodima zaposlenika od nesamostalne djelatnosti, plaćenim doprinosima i akontaciji poreza na dohodak.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh