BiH

U Vitezu poskupljuju cijene komunalnih usluga

Javno komunalno preduzeće “Vitkom” iz Viteza dobilo je saglasnost Općinskog vijeća za korekciju cijena odvoza otpada kojom će se izbalansirati iznosi za pravna i fizička lica, kao i za korekciju cijena isporuke vode za piće, te kanalizacione mreže.

Vitez, BiH - Bosnapress.net

“Trenutno imamo šest pumpi, u procesu smo nabavke još dvije nove, pa nam u prosjeku mjesečno dođe do 12.000 KM računa za struju koji mi moramo platiti. Vodosnabdijevanje smo riješili pa smo jedna od rijetkih općina u FBiH koje s ovim nemaju problem. Da bi sistem bio finansijski održiv, morali smo izvršiti korekcije cijena”, kazao je direktor JKP “Vitkom”, Igor Miličević.

Advertisements

Cijena kubnog metra vode do sada je u Vitezu iznosila 0,60 KM za fizička lica, dok će prema novom cjenovniku iznositi 0,80 maraka…

Također, cijena usluga kanalizacione mreže bit će viša za fizička lica, pa će umjesto dosadašnjih 0,30 KM, ona iznositi 0,40 KM po kubnom metru potrošene vode.

Cijena odvoza otpada će biti umanjena samo za pravne osobe, pa će umjesto stare cijene koja se kretala u rasponu od 0,40 do 0,93 KM po metru poslovnog prostora, nova cijena iznositi 0,70 KM. Također, pravne osobe plaćat će i naknadu za deponiju u iznosu od 5,85 KM.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh