BiH

Počelo postavljanje bankina na saobraćajnicama u Vogošći

U sklopu redovnog održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva na području općine Vogošća, u toku je postavljanje bankina na nekoliko lokacija.

Postavljene bankine u Vogošći - Faktor.ba

Do sada je sigurnosna ograda postavljena na dijelovima ulica Orahov brijeg u dužini od 40 metara i Donja Jošanica u dužini od 60 metara, dok je u toku postavljanje u ulici Gornja Jošanica III, lokalitet Jovandića brdo u dužini od 200 metara.

Advertisements

“Pored ovih lokacija Direkcija za puteve Kantona Sarajevo postavila je sigurnosnu ogradu u dužini od 20 metara u naselju Uglješići. Cilj postavljanja ovih ograda je povećanje sigurnosti putnika u vozilu kao i ostalih učesnika u saobraćaju”, kazao je stručni saradnik za građevinsko-komunalne poslove u Službi za komunalne, poslove mjesnih zajednica i zajedničke poslove, Sanjin Korman…

Za realizaciju ovog projekta Općina Vogošća je osigurala 52.000 KM, a nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh