BiH

U Bosanskoj Krupi počinje izgradnja kolektora za otpadne vode

Općina Bosanska Krupa odlučila je riješiti problem izlijevanja fekalnih voda u objekte i dvorišta na području ove općine, te izgraditi kolektor koji će na adekvatan način prikupljati i odvoditi otpadne vode.

Bosanska Krupa - balkans.AlJazeera.com

Zbog nepostojanja adekvatne kanalizacione šeme u proteklog godini, ovaj problem je izmakao kontroli, a posebno je bio izražen u ulici Dan nezavisnosti.

Advertisements

“Ovdje nema uređene kanalizacione mreže, domaćinstva nemaju adekvatne vodonepropusne septičke jame. Zbog toga dolazi do izlijevanja, neugodnih mirisa, pa čak i oštećenja privatnih objekata. Naravno, situacija je vremenom sve gora. Ove smo godine odlučili izdvojiti sredstva i napraviti kolektor koji će fekalije odvoditi u regulisani potok Kalender”, kazao je načelnik općine Bosanska Krupa, Armin Halitović…

Naglašava da je za kanalizacioni sistem ulice Dan nezavisnosti urađena projektna dokumentacija, da će do njene izgradnje doći u budućnosti, ali da je trenutno jedino moguće i adekvatno rješenje izgradnja kolektora.

“U toku je projekt izgradnje kanalizacionog sistema, vrijedan više od 20.000.000 KM, i on se radi u fazama”, kazao je Halitović, te dodao da će izgradnja kolektora početi čim se steknu vremenski uslovi, te da će radovi trajati 60 dana.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh