BiH

Tužilaštvo BiH uputilo žalbu na oslobađajuću presudu Naseru Oriću

Tužilaštvo BiH zatražilo je od Suda BiH ukidanje prvostepene oslobađajuće presude ratnom komandantu Srebrenice Naseru Oriću i njegovom saborcu Sabahudinu Muhiću, optuženim za ubistvo tri srpska zarobljenika u srebreničkim selima.

Naser Orić - Fena.ba

Advertisements

Ovo je za “RTRS” potvrdio predmetni tužilac Miroslav Јanjić, koji nije želio iznositi detalje žalbe…

Nakon objavljivanja otpravka presude, na koju se čekalo duže od dva mjeseca, pravnici su ukazivali na njenu apsurdnost, jer je, bazirana na nepostojećem dokazu.

Apelaciono vijeće Suda BiH ipak će preispitati presudu ratnog i poratnog sudije Šabana Maksumića da Naser Orić i Sabahudin Muhić nisu krivi i pored svjedočenja zaštićenog svjedoka “O1”, Orićevog i Muhićevog saborca i očevica likvidacija predratnog sudije Slobodana Ilića, fotografa Mitra Savića i policajca Milutina Miloševića.

Porodice žrtava očekuju pravičnu ocjenu činjenice da je Maksumić isti dokaz različito tretirao u objavi presude i pisanom otpravku koji je objavljen na internet stranici Suda BiH.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh