BiH

Završeno uklanjanje zgrade starog Terminala A na sarajevskom aerodromu

U sklopu priprema za realizaciju projekta proširenja Terminala B na Međunarodnom aerodromu Sarajevo završeno je rušenje starog terminala A.

Uklonjeni Terminal A na Međunarodnom aerodromu Sarajevo - Avaz.ba

Iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo saopšteno je da je u skladu sa najboljom svjetskom poslovnom praksom, izvođač radova izvršio selektiranje svog otpada, te je preko 50 tona metalnog otpada, uglavnom željeza i alumnija, prodato.

“Također, sva oprema iz kuhinje i restorana, koji su ranije bili smješteni u starom Terminalu A, preneseni su u privremeni montažni prostor koji je namijenjen za restoran, te koji je od jučer otpočeo s radom”, kazala je portparolka Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Sanja Bagarić-Arnaut…

Rušenju su prethodili brojni pripremni radovi u periodu od nekoliko mjeseci, uključujući postavljanje i opremanje dva montažna objekta sa svom pratećom infrastrukturom za potrebe radnika.

Terminal A korišten je za komercijalni saobraćaj od 1969. godine do izbijanja rata 1992. godine.

Od tada se primarno koristio kao kancelarijski prostor za osoblje aerodroma.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh