BiH

BiH ispunila uslove za usvajanje strategije ruralnog razvoja

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović dobio je danas pozitivno mišljenje Vlade bh. entiteta RS na strateški plan ruralnog razvoja Bosne i Hercegovine.

Poljoprivredna proizvodnja - Facebook

S obzirom na to da su ranije osigurana mišljenja drugih nadležnih institucija, sada su se stekli uslovi da se ovaj okvirni razvojni dokument odmah uputi na usvajanje Vijeću ministara BiH.

Strateški plan ruralnog razvoja Šarović će odmah danas uputiti na usvajanje, a o svemu će biti obaviještena delegacija Evropske komisije i nadležni organi u Briselu…

Usvajanje Strategije ruralnog razvoja značit će siguran pristup fondovima Evropske unije i dobivanje, za početak, 30 miliona eura bespovratnih sredstava koja će biti iskorištena isključivo za ruralni razvoj.

Podsjećamo, Evropska komisija je u više navrata upozorila da je EU spremna pružiti podršku poljoprivrednicima, ali samo ako se strateški dokument ruralnog razvoja usvoji do kraja godine.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh