BiH

“Podobnost, ulizivanje, ogovaranje nisu ispravan put”

Dr. Ismet Gavrankapetanović danas napušta Klinički centar Univerziteta u Sarajevu nakon što je dao otkaz.

Dr Ismet Gavrankapetanović - ba.N1info.com

“Danas odlazim iz KCUS-a. Naravno da sam sretan i ponosan, hvala Bogu. Sretan zbog svih onih kojima sam liječenjem pomogao u ovih 30 godina, a ponosan jer pripadam generaciji ortopeda koja je ostala uspravne kičme u vremenu iskušenja. Kako su se generacije doktora od Hipokrata u dugoj koloni kroz historiju borili za sposobnost, a ne podobnost i mi smo stali u taj časni red.

Kazali smo istinu otvoreno jer lijepe laži ne pomažu, a gorke istine mogu biti ljekovite. Vraćanje ortopedije 50 godina unazad nismo mogli gledati. Lanci apoteka koji su u suvlasništvu dijela upravljačkih struktura KCUS-a vam ne mogu dati znanje niti vještinu. Učenje i sticanje vještina su dug i težak put.

To je tegobno penjanje uz litice, ali drugog puta nema. Podobnost, ulizivanje, ogovaranje nisu ispravan put. Čast liječničke profesije kao i zakon o liječništvu nas obavezuju da govorimo istinu radi dobra i bolesnika i zdravstvenih radnika.

Mi znamo da nije jednostavno ni jednom silniku reći istinu u lice. Oni to ne vole, ali moraju nas čuti. Ostat će zapisano da smo kazali svoje mišljenje i zato bili kažnjeni. Sloboda misli, sloboda doktora, sloboda Univerziteta su ideje kojima ostajemo odani jer samo tako možemo liječiti najbolje. Nastavljam još marljivije i još vrijednije liječiti moje bolesnike”, naveo je dr. Gavrankapetanović.

Dr. Gavrankapetanović je radni odnos u KCUS-u zasnovao 3. maja 1989. godine i sa današnjim danom prestaje raditi u ovoj zdravstvenoj instituciji.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh