BiH

Povećan vodostaj svih rijeka u Bosni i Hercegovini

Usljed najnovijih padavina, u pojedinim dijelovima kiše a kasnije i snijega, u porastu su svi vodostaji rijeka u Bosni i Hercegovini.

Vodostaj rijeka - Flickr.com

Tako je vodostaj rijeke Une u Bihaću dostigao nivo od 71 centimetar što je za 23 centimetra više nego jučer, a i dalje ima trend rasta. Inače, kritična tačka na rijeci Uni je 100 centimetara.

Miljacka u Sarajevu (Ćumurija) porasla je za tri centimetra u odnosu na jučer kada je imala vodostaj od 99 centimetara. Prema posljednjim mjerenjima, visina rijeke Miljacke iznosi 102 centimetra i ima trend rasta…

Rijeka Sana je od jučer porasla za 34 centimetra i prema posljednjim mjerenjima u Sanskom Mostu ima visinu od 181 centimetar, a i dalje rasete. Kritična tačka za Sanu je inače, 380 centimetara.

Prema posljednjim mjerenjima u Tuzli, nivo rijeke Jale iznosi 45 centimetara, što je za dva centimetra više nego jučer. Vodostaj rijeke Jale ima trend rasta.

Za 26 centimetara u odnosu na jučer porasla je rijeka Bosna (Reljevo) i sada iznosi 182 centimetra i ima trend rasta, dok je visina rijeke Bosne u Zenici 139 centimetara i porasla je u odnosu na jučer za 15 centimetara, a i dalje raste.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh