BiH

Zdravstveni radnici u HNK stupaju u štrajk upozorenja

Zdravstveni radnici u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK) stupit će u štrajk upozorenja 3. januara 2018. godine.

Doktori - Faktor.ba

To je odlučeno na sastanku predstavnika Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije, Nezavisnog strukovnog sindikata radnika uposlenih u zdravstvu i Unije nezavisnih sindikata FBiH održanom u Mostaru.

Kako kažu, na ovaj korak su se odlučili da bi upozorili Vladu Hercegovačko-neretvanskog kantona da otpočne pregovore za potpisivanje kolektivnih ugovora…

“Na vrijeme smo predali kolektivne ugovore, ali odgovor još nismo dobili. Tražimo da se ispune naši zahtjevi, a to su povećanje satnice na 2,60 KM, povećanje koeficijenata za srednje osoblje za 0,20, a za doktore 1,20 i povećanje radnih sati u sedmici sa 37,5 na 40”, kazao je predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika uposlenih u zdravstvu, Osman Tufek.

Štrajk upozorenja će trajati od 3. do 5. januara u periodu od 10 do 11 sati, a, kako je naglašeno, pacijenti neće ispaštati.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh