BiH

Prekinuta sjednica Parlamenta FBiH

Prekinuta je vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH na kojoj je trebao biti razmatran budžet Federacije BiH za 2018. godinu.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH - nap.ba

U pauzi koja je na zahtjev poslanika SDA uslijedila ubrzo po otvaranju 24. vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, poslanički klub HDZ-HNS saopštio je da ne želi učestvovati u parlamentarnom radu do okončanja 26. redovne sjednice ili postizanja dogovora između koalicionih partnera.

“Cijeneći kako je 24. vanredna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, zakazana za 28. decembar 2017. godine bez konzultacija i saglasnosti s zamjenikom predsjedavajućeg Zastupničkog doma Mladenom Boškovićem, a imajući u vidu činjenice i karakter rasprave izazvane prijedlogom zaključka o brisanju Hrvatskog nacionalnog predznaka, vođene tokom 26. redovne sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, te kako se u međuvremenu nisu dogodile značajnije promjene koje bi uticale na normalizaciju odnosa između koalicionih partnera po ovom za Hrvate najvažnijem pitanju, smatramo neprimjerenim i neprihvatljivim sazivanje navedene sjednice”, navodi se u saopštenju za javnost koje potpisuje šef Kluba zastupnika HDZ BiH-HNS, Jozo Bagarić…

Nakon pauze pristupilo se glasanju za predloženi dnevni red sjednice koji nije usvojen, te je sjednica zaključena.

Podsjećamo, na današnjoj sjednici trebao je da bude razmatran budžet Federacije BiH za 2018. godinu, kao i Prijedlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh