BiH

Pojačane mjere sigurnosti za Novu godinu u Sarajevu

Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) sačinila je Operativni plan u vezi s organizovanim javnim dočekom Nove godine u Sarajevu, a koji podrazumjeva fizičko, operativno, kontradiverziono i saobraćajno osiguranje.

Policija - Freeimages.com

Prema tom planu će, između ostalog, biti regulisan prilaz lokalitetu centralnog dočeka Nove godine (plato ispred Sarajevo City Centera – SCC), uključujući i funkcionisanje više kontrolnih punktova, kao i sigurnosne mjere na području cijelog kantona.

Precizirala je da će sve osobe koje se budu kretale ka lokalitetu na kojem će biti upriličena proslava Nove godine biti detaljno pregledane od redara, ili policijskih službenika…

Tim povodom, iz MUP-a KS pozivaju građane, koji će Novu godinu dočekati na otvorenom, da se uzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava – petardi i drugih, odnosno da ta sredstva ne nose, kao ni alkoholna pića, čije je konzumiranje zabranjeno na javnom mjestu, uključujući i staklene boce i bilo kakve oštre ili tupe predmete kojima bi mogla biti nanesena i najmanja povreda drugoj osobi.

Usto, upozoravaju da unošenje takvih sredstava, ili predmeta na prostor/lokalitet javnog dočeka Nove godine neće biti dozvoljeno, a sve radi preduprijeđivanja eventualnih neželjenih posljedica.

Također, pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPT BiH) će na području KS-a, a u skladu sa postojećim propisima i planovima, obezbjeđivati zgrade institucija BiH na Trgu BiH, kao i druge objekte koje Direkcija inače štiti, te će pružiti svu neophodnu pomoć i podršku kako bi ovaj događaj protekao bezbijedno i bez incidenata.

Na obezbjeđivanju sigurnog okruženja tokom predstojećih praznika angažovana je i Federalna uprava policije (FUP) iz koje, zbog zaštite konkretnih operativnih aktivnosti, u međuvremenu, poduzete mjere nisu mogli detaljnije komentarisati.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh