BiH

Amel Sejfović u zatvoru štrajkuje glađu

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno suđenje Amelu Sejfoviću i ostalima zbog pljačke Raiffeisen banke na Ilidži iz koje su ukrali blizu 300.000 KM i ubistvo bicikliste Keme Bašića.

Amel Sejfović - Faktor.ba

Pred Sudskim vijećem kojim je predsjedavala Žana Knežević prisutni su bili i Arif Haradinović, Haris Hajrović, Alma Sejfović, Nizama Beširović i Goran Šakota.

Na suđenju je advokat prvooptuženog Muhidin Kapo rekao kako Amel Sejfović već šest dana štrajkuje glađu jer je nezadovoljan tretmanom u Kazneno-popravnom zavodu Zenica…

Sejfović, navodno, štrajkuje glađu i zato što mu nije dozvoljeno da u zatvor unese proteine.

Na današnjem suđenju Sejfović se nije osjećao dobro, zbog čega je ročište nakratko prekinuto.

Isto je, nakon kraće pauze, nastavljeno saslušanjem tri svjedoka: amidže optuženih Amela i Alme Sejfović Nezira, te Kerima Skalonjića i S. D., koji je od Suda zatražio da mu se u javnosti ne spominje ime.

Amelov amidža, Nezir Sejfović, rekao je pred Sudskim vijećem da je svom bratiću slao novac, kao i da mu je posljednji put poslao novac nakon što je pobjegao iz zatvora kako bi kupio odjeću.

Sejfović je također rekao da je u augustu 2015. godine poslao prvooptuženom 10.000 eura, nakon što je on izašao iz KPZ-a Spuž u Crnoj Gori objašnjavajući da je taj novac poslao da Amel u BiH otvori firmu. Također, svjedok je rekao da je u narednom periodu svog bratića htio dovesti u Njemačku gdje ima građevinsku firmu.

Svjedok Kerim Skalonjić je naveo kako poznaje optuženog Harisa Hajrovića, te da se 6. novembra 2015. godine sa prijateljima odvezao njemu u susret dok se ovaj vraćao sa hrvatske granice kada ih je presrela i privela policija. Hajrović je, kako je naveo Skalonjić, potom uhapšen zbog “nekih para”.

I svjedok S. D. je potvrdio Skalonjićevu priču dodajući kako je vidio da Hajrović policiji predaje bunt novca koji je imao.

Suđenje će biti nastavljeno 17. januara 2018. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh