BiH

Isplata penzija za decembar 5. januara

Isplata penzija za decembar počet će u petak, 5. januara 2018. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO.

Novac u BiH - Zosradio.ba

Penzije ostvarene na temelju Zakona o MIO/PIO, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zagarantovane i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. U skladu tome najniža penzija iznosi 326,17 maraka, zagarantovana 434,90, dok najviša penzija iznosi 2.174,48 maraka.

Penzije koje su ostvarene na osnovu Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima boraca i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485…

Penzije ostvarene na osnovu Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju boraca Odbrambenog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Iz Federalnog zavoda PIO/MIO saopšteno je da ukupno potrebna sredstva za isplatu penzije za decembar, s uračunatim troškovima, iznose oko 165 miliona maraka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh